MOULES MARINIERES
- mataminnes
- 15. mars 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 17. mars 2021
Denne oppskriften har jeg i flere varianter, du kan prøve deg frem med hva du liker, å dampe blåskjellene i. Øl, cider, chablis, eller som som jeg ofte en tørr hvitvin, Vouvray gjort på druene Chenin Blanc, Frankrike. Jeg er også godt med Riesling, som Calles Riesling eller Riesling Gentil Hugel.

Server gjerne Moules Marinieres med en god baguette å dyppe i kraften og aioli.
I denne varianten har jeg rød chili. Du kan også prøve deg frem med andre smaker med eksotiske varianter som kokosmelk i stedet for eller i tillegg til fløte, sitrongress og koriander. Da trenger du også et vin med litt syre, som en moden Riesling.
REKKER TIL 4-6 PERSONER
2,5 kg ferske blåskjell, vasket og renset for skjegg
4,5 dl hvitvin, tørr
2 sjalottløk, skivet tynt
1 liten kvast timian, 1 ts
125 g smør
1/2 dl fløte, kan sløyfes
4 kvister bladpersille
1 rød chili, finhakket
salt og pepper
Smelt smøret i en stor kasserolle på middels varme. Når det har smeltet legger du i sjalottløken og timianen. Fres i 2 minutter til løken er myk og akkurat begynner å få litt farge. Tilsett vinet og kok opp på høy temperatur.
Legg i blåskjellene og ha på lokket. Kok til alle blåskjellene har åpnet seg, det vil ta ca 6-8 minutter. Rist godt på kasserollen samtidig som du holder et godt tak i den, slik at alle skjellen har mulighet å åpne seg.
Ha blåskjellene i en sil og ha kraften tilbake i kasserollen, tilsett fløten, og juster smaken med salt og pepper. Ta bort blåskjell som ikke har åpnet seg, de må ikke spises.
Ha alle skjellene tilbake i kasserollen. Tilsett den hakkede bladpersillen, og den finhakkede røde chilien, en liten klikk med smør, bland godt og server.
Comments