top of page
buffe raf sjømat.jpg
justert roger_siramoen.jpg

All About Me

Hva er det beste du har spist? Det er et spørsmål jeg ofte får, og det er like umulig å svare på hver eneste gang. Jeg har spist og opplevd så mye med gastronomi, som akkurat der og da, har smakt så godt at jeg har tenkt at dette er noe av det beste jeg har spist. Når vi vil fortelle om et fantastisk måltid huskes opplevelsen tydelig, følelsene, sansene og at vi der og da tenkte at dette vil jeg for alltid huske. Smakene som traff hverandre, passe salt, søtt, porsjonene helt riktig mengde, og en gradvis opplevelse av at «dette må da være det beste jeg noen gang har opplevd. Jeg vil for alltid huske smakene, for et måltid.

​

Tiden går og vi husker stykkevis og delt, hadde jeg bare kunne gjenskape de smakene. Om jeg bare hadde hatt oppskriften, eller historien bak. Vi forsøker å erindre hvilke råvarer og krydder som ble brukt? Hva var det egentlig som gjorde dette til en slik minnesrik opplevelse? 

​

Smaksopplevelsene henger sammen med påvirkning av mange sanser. Et måltid består ikke bare av det som ligger på tallerkenen, men også av alt som er rundt. Hvor var du? Hvordan var temperaturen, været, vinden? Hvorfor var du der? Hvem ble måltidet delt med? Var måltidet med noen du trives godt med. Familie, gode venner, dem du er glad i. Da blir minnene og smaksopplevelsene ofte forsterket. Et vin du oppdaget på den fantastiske ferien, blir sjelden det samme når du flere år etter finner det i butikk og drikker det hjemme. Hva har endret seg?

​

Med historier hjemme fra Sunnmøre. Fra hoteller i storbyen til ekslusive fiskevillaer og høyfjellshotell. Hos en av grunnleggerne av norske mattradisjoner i Norge. I ett hektisk Michelin restaurantkjøkken i Stockholm, eller som mat- og drikke- ansvarlig for Sveriges regjering på Regjeringskanseliet Rosenbad i 8 år.

My Philosophy

Fra mer enn 20 år på kjøkken i Norge og Sverige, er mitt forhold til mat og matlaging enkelt og ukomplisert. God mat hører til de viktigste hendelsene i våre liv.

 

Selv etter min profesjonelle karrirere, er min kjærlighet til mat både ydmyk hengiven og med "passion". Fra min tid som kokk, kjøkkensjef og restauratør opplever jeg at husmanns- kosten i de forskjellige land, på mange måter har utviklet seg og vunnet et verdensrykte. Ikke minst i Sverige har den fått en rennesanse slik jeg har erfart det.

​

Fra min bok kan en se at jeg har tatt med meg ett og annet av svenske smaker tilbake fra ti år i Sverige. Det er også tenkt som en hyllest, en mulighet å dele erfaringer og kunnskapen jeg har samlet på under så mange spennende år. Det jeg har valgt er mat jeg selv elsker, og favoritter fra alle verdens hjørner, som jeg nå vil dele med deg.

bottom of page