top of page

DIM SUM

  • mataminnes
  • 15. mars 2021
  • 2 min lesing

Dim Sum ble en gang fortalt meg å bety “små hjerter, eller noe som rører ved ens hjerte”. Små knyter, spist i både nord og sør Kina men hører frem for alt til i det kantonesiske kjøkkenet. Fyllet og metoden for en Dim Sum eller Dumpling kan variere i tusentals varianter, steamet, stekt, fritert, og spises både til frokost og lunsj. Kokker jeg en gang jobbet med fra Beijing mente at dette var ren husmanskost i hjemlandet. Vi og Sverige har pytt i panne, Kina har Dim Sum/Dumplings servert med grønn te.

Dim Sum ble en gang fortalt meg å bety “små hjerter, eller noe som rører ved ens hjerte”.


REKKER TIL 4 PERSONER


FYLL I

200 g farse av svin

200 g rensede reker, hakket grovt

1 ss ingefær, finhakket

1 ss mild soya saus

2 ss shaoxing, kinesisk risvin, alternativ tørr sherry

1/2 ts salt

1 ss chili, fersk hakket

2 ss potetmel

1 fedd hvitløk, finhakket

2 sjalottløk, finhakket

2 ss sesam olje

50 - 60 wonton blad


FYLL II

230 g kjøttfarse

1/2 dl kyllingkraft

1 ss lys soyasaus

1/2 rød chili, finhakket

1/2 asiatisk hvitløk, finhakket

1 ss Shaoxing vin eller merin vann

2 ss ingefær, finhakket

1 ts salt

1/4 ts sichuan pepper, malt i morter

4 stk vårløker, tynne skiver

1 gulerot

1 dl maiskorn

1 dl petit pois, frossen

1 ts sesamolje


For begge fyllene: Bland alle ingrediensene i en bunke. Ha plast over bollen og la den stå i kjøleskapet over natten for å utvikle smak. Du trenger ca 50 stk wonton blad, (kjøpt i asian butikk)


DIPPING SAUS

1 dl soyasaus

20 gram ingefær, finhakket

5 ss koriander, grovhakket

½ stk. chili, finhakket

1 ss fish sauce (nampla)

1 fedd hvitløk, finhakket

2 ss limesaft

1 ss brunt sukker

1 ss sesamolje

Bland alt sammen rett før servering.


MONTERING

Legg ca en spiseskje med farse på midten av wonton bladet, som ligger flatt i din ene håndflate. Dypp en finger i llitt vann og fukt langs kanten av wonton bladet. Brett over til en halvmåne. Legg dumplingene på bakepapir i bambus- dampkoker og steam dem til de blir litt faste, ca. 6-10 minutter. Dumplingene kan sitte litt fast, derfor bakepapiret, så løft dem forsiktig opp.


Writing a blog is a great way to position yourself as an authority in your field and captivate your readers’ attention. Do you want to improve your site’s SEO ranking? Consider topics that focus on relevant keywords and relate back to your website or business. You can also add hashtags (#vacation #dream #summer) throughout your posts to reach more people, and help visitors search for relevant content.

Blogging gives your site a voice, so let your business’ personality shine through. Choose a great image to feature in your post or add a video for extra engagement. Are you ready to get started? Simply create a new post now.


 
 
 

Comentários


bottom of page